Indhent tilbud på jordvarme her
Modtag op til 4 tilbud på jordvarme
Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale og anbefalinger:
OK
Penge
bolio
energi
Få op til 4 tilbud her Jordvarme - Få op til 4 gratis tilbud på jordvarme
Det tager under et minut!
Det tager under et minut!
Sidst opdateret: 03. oktober 2016

10 tips til at spare på varmen

Hvert år bruger mange danskere tusindvis af penge på deres varmeregning. Og mange danskere bruger også alt for mange penge.

For mange er det nemlig muligt at skære betydeligt ned på varmeregningen. Med enkle midler kan du nemlig både gøre din pengepung og naturen en tjeneste. Vi har her samlet 10 helt enkle tips til, hvordan du kan skære ned på varmen - til glæde for dig, din pengepung og miljøet.

Tip 1: Læg et tæppe

Det skal ikke forstås sådan, at det partout er nødvendigt med gulvtæpper overalt i din bolig. Rent varmebesparingsmæssigt ville gulvtæpper overalt være fordelagtigt, men mindre kan også gøre det. Læg eksempelvis et lille tæppe på det område, hvor du sidder mest. Dels vil det holde på varmen i netop det område, og dels vil det føles mindre fodkoldt for dig.

Læs også: Hvad er lodret jordvarme?

Tip 2: Flyt sofaen væk fra radiatoren

Mange laver den fejl, at de placerer sofaen helt op til radiatoren. Det er en dårlig idé, fordi varmen derved har svært ved at fordele sig rundt i lokalet. Hvis det er muligt, bør du indrette din bolig således, at sofaen ikke står i nærheden af en radiator. Hvis det ikke er muligt at indrette din bolig anderledes, end at sofaen skal stå ved radiatoren, så bør du rykke sofaen 30 centimeter ud for den.

Tip 3: Brug dine gardiner og persienner aktivt

Om dagen, når der kommer lys ind ad vinduet, er det bedst ikke at have trukket gardinerne eller persiennerne for. Lyset er nemlig med til at varme rummet op, og den bedste varme kommer naturligvis, når solen skinner. Omvendt skal du om natten huske at trække gardinerne eller persiennerne for, da de er med til at holde på varmen.

Se videoen og bliv klogere på, hvordan jordvarme virker. Videoen er udarbejdet af SolarDanmark

Tip 4: Hold temperaturen ensartet i hele huset

Der skabes gennemtræk i boligen, hvis der er nogle rum, der er koldere end andre rum. Radiatorerne i det varme rum vil på den måde blive nødt til at arbejde hårdere, fordi varmen forsvinder ud af rummet. Endvidere vil gennemtræk kunne skabe skimmelsvamp, fordi varmen trænger ind i din kolde rum og skaber kondens. Sørg derfor for, at temperaturene i rummene er tæt på hinanden. Har du eksempelvis to rum, er det bedre at have temperaturen på henholdsvis 22 og 20 grader, i stedet for 24 og 18

Tip 5: Sænk ikke temperaturen om natten

Mange anser det for at være mest rationelt, at temperaturen sænkes om natten i de rum, der alligevel ikke anvendes. Men det er en fejl. For næste dag, når du skal bruge rummet igen, og radiatoren igen aktiveres, vil den bruge mere energi på varme hele det kolde rum op, end den bruger på blot at holde temperaturen konstant i løbet af natten.

Læs også: Hvad er SCOP / COP værdien

Tip 6: Luft ud ofte men i kortere tid

Mange af os vælger at lufte ud et par gange om dagen i cirka en 10 minutters tid. Det skaber dog bedre cirkulation, hvis du i stedet lufter ud oftere i 2-3 minutters intervaller. Husk at slukke for varmen imens.

Tip 7: Luk for ventilationen

Hvis du på forhånd ved, at de næste dage vil være rigtig kolde, kan det være en god idé at lukke for ventilationen - det mindsker nemlig gennemtrækket. Du skal dog huske at åbne for ventilationen igen, når temperaturen udenfor stiger.

Tip 8: Husk at lukke begge hasper

En hasp er den, du bruger til at lukke vinduet med. Husk altid at lukke dem alle sammen, så vinduet slutter helt tæt.

Tip 9: Vindues-testen

Meget varme forsvinder ud af vinduerne i din bolig. Derfor er det vigtigt, at de er så tætte som muligt. Du kan faktisk selv teste, om dit vindue er god til at holde på varmen. Nogle kalder det for papirstrimmel-testen. Testen fungerer således: Åbn vinduet og sæt en strimmel papir i klemmen mellem vinduet og karmen, og luk derefter vinduet igen, så papirstrimlen sidder i klemme. Træk i strimlen Hvis du uden problemer kan trække papirstrimlen ud, uden at den går i stykker, bør du få ordnet dine vinduespartier, for så er de meget utætte. Hvis papirstrimlen giver modstand, og måske ligefrem går i stykker, er dine vinduer tætte.

Tip 10: Spørg en fagmand til råds

Hvis du tror, at dine vinduer er tætte, kan det være en god idé at få en fagmand til at se på det. Der er naturligvis en udgift forbundet med dette, men hvis det viser sig, at du i længden kan skære ned på din varmeregning, er det en god investering.

Tilbud på jordvarme?

Her på Jordvarmeanlægpris.dk beskæftiger vi os med jordvarme i alle afskygninger.

Hvis du overvejer at investere i et jordvarmeanlæg, og skal ud og undersøge markedet, er der nogle gode råd til hvad du skal huske. Husk altid at få råd og hjælp af professionelle til at definere dit behov for størrelsen og ydelsen af jordvarmeanlægget. Når du har gjort det, og er klar til at få tilbud, bør du altid få tilbud fra flere leverandører. På den måde sikrer du, at du får flere bud på, hvordan dine udfordringer bliver løst bedst. Endvidere er du også sikker på at få den bedste pris. Her på Jordvarmeanlægpris.dk er det muligt at indsamle tilbud fra flere leverandører. Du skal blot udfylde formularen, hvor du definerer dine behov for dit jordvarmeanlæg. Derefter får du tilbud fra flere leverandører. Det er hurtigt, det er gratis, og det er 100 % uforpligtende for dig. Du kommer til kontaktsiden ved at klikke her: Jordvarmeanlæg