Indhent tilbud på jordvarme her
Modtag op til 4 tilbud på jordvarme
Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale og anbefalinger:
OK
Penge
bolio
energi
Få op til 4 tilbud her Jordvarme - Få op til 4 gratis tilbud på jordvarme
Det tager under et minut!
Det tager under et minut!
Sidst opdateret: 12. oktober 2017

Guide: Find frem til din opvarmningskilde

Den største energi- og pengesluger i dit hjem, er varmen. Derfor kan en grøn varmekilde være genial for dig. Spørgsmålet er bare, hvilken varmekilde du skal vælge. Find ud af det her med vores nemme guide.

Hvert år bruger du mange penge på at opvarme din bolig, og det er ikke små summer, du bruger på at forhindre at fryse. Faktisk er opvarmningen i din bolig den energi, du bruger flest penge på, og derfor er der også gode muligheder for at lave gode besparelser.

Derfor kan det måske være en rigtig god idé for dig at lave en investering i grøn energi. Inden for grøn varmeenergi er der mange muligheder. Hvad du skal vælge, afhænger af flere faktorer.

Læs også: Hvad er lodret jordvarme?

Da vi har erfaret, at det for mange er en jungle at finde rundt i, hvad der er det mest gunstige for dem, har vi lavet en nem guide, der giver dig et vejledende svar på, hvad du skal vælge som din fremtidige varmekilde.

Guiden fungerer på den måde, at du ved at besvare spørgsmålene med “ja” eller “nej” enten bliver sendt videre af stien eller bliver sendt ud af den. Så snart, at du sendes ud af stien, lander du på den løsning, der passer dig bedst. Rigtig god fornøjelse.

 Varme -info

 

Hvad er den bedste løsning for dig?

Uanset hvilken løsning, som denne guide fandt frem til for dig, skal det understreges, at der kan være andre faktorer, der vil ændre resultatet i den virkelige verden. Denne guide er dog særdeles retvisende.

Uanset hvilken varmekilde, du fandt frem til, har de hver især fordele og ulemper. De bedste og mest gængse løsninger i Danmark er følgende:

  • Jordvarmeanlæg
  • Luft til vand varmepumpe
  • Luft til luft varmepumpe
  • Pillefyr

Desuden er det også en mulighed at isolere boligen bedre, for bedre at kunne holde på varmen, for således at kunne spare mere på varmen. Er dit hus ikke ordentligt isoleret, anbefaler vi, at du starter med dette, da det kan have stor indflydelse på din investering i varmekilderne.

Læs også: Hvad er prisen på jordvarme?

Jordvarme

Hvis du kom hele vejen igennem guiden uden at blive sendt ud af stien, er den optimale løsning for dig jordvarme. I princippet ville det være at foretrække, hvis alle kunne få jordvarme, for det er med dette, at der er størst potentiale for besparelser på varmeregningen.

I jordvarme har du en løsning, der både kan levere varmt vand og varme til boligen. Jordvarme er med andre ord en totalløsning.

Problemet ved jordvarme er bare, at der er visse krav, der skal opfyldes, for at investeringen i jordvarme vil være gunstig. Blandt andet er der følgende krav til jordvarme:

  • Jordvarme kræver et stort haveareal: Jordvarme virker på den måde, at der graves en lang jordslange ned i haven. For at jordslangen kan graves ned på den rigtige måde, kræves det, at haven er minimum 300-400 kvadratmeter og cirka tre gange så stort som din bolig.
  • Jordvarme er en dyr investering: Jordvarme er inden for opvarmning den dyreste form at investere i. Til gengæld er jordvarme også den opvarmningsform, der kan give de største besparelser. Som minimum skal du betale 100.000 kroner for et samlet jordvarmeanlæg.
  • Jordvarme kræver et velisoleret hus: Dette gælder for alle opvarmningskilder, men i særdeleshed for jordvarme. Dette skyldes, at jordvarme har den pris, som den nu engang har. Derfor er det vigtigt, at isoleringen er i orden, så varmen ikke forsvinder ud af huset. Dette vil nemlig have en dårlig indflydelse på din investering, da dine besparelser ikke bliver store nok. Du kan læse mere om isolering ved at klikke her: Isolering

Fordele ved jordvarme

Hvis du har de rette forudsætninger for jordvarme, er det blot med at komme igang, for der er store fordele ved jordvarme:

  • Besparelser på varmeregningen: Det er ved flere tilfælde set, at folk, der er skiftet fra oliefyr, har skåret op til 80% af deres varmeregning. Skifter du fra anden varmekilde, er det også muligt at opnå store besparelser
  • God mod miljøet: Selvom jordvarme er afhængig af strøm, er det stadig en gunstig løsning set fra naturens side. En familie med et almindeligt forbrug kan nedsætte deres CO2 udslip med flere tons om året.
  • Er selvkørende: Jordvarme kræver ikke, at du kontinuerligt påfylder brændsel som ved eksempelvis et oliefyr. Et jordvarmeanlæg kører nemlig helt af sig selv

Luft til vand varmepumpe

En luft til vand varmepumpe kan, ligesom jordvarmeanlægget, fungere som en totalløsning, og kan således både levere rumopvarmning og varmt vand

Fordelen ved et luft til vand varmepumpen, sammenlignet med jordvarmeanlægget, er, at den er knap så dyr i anskaffelse. Ulempen er derimod, at potentialet for besparelserne på varmeregningen heller er lige så stort.

Luft til luft varmepumper

Luft til luft varmepumpen kan ikke, som ved jordvarme, fungere som totalløsning. Luft til luft varmepumpen er nemlig kun i stand til at levere varme til opvarmning af boligen.

En luft til luft varmepumpe er, på grund af dens manglende varmekapacitet, forholdsvis billig at anskaffe.

Pillefyr

Et pillefyr kan du sammenligne meget med et oliefyr, men i stedet for at fyre med olie fyres der (oftest) med træpiller. Du kan anvende pillefyret som en totalløsning.

Rent prismæssigt spænder pillefyret vidt, men det er muligt at få nogle meget billige af slagsen.

Ønsker du tilbud på et jordvarmeanlæg?

Her på Jordvarmeanlægpris.dk beskæftiger vi os med jordvarme i alle afskygninger. Hvis du overvejer at investere i et jordvarmeanlæg, og skal ud og undersøge markedet, er der nogle gode råd til hvad du skal huske. Husk altid at få råd og hjælp af professionelle til at definere dit behov for størrelsen og ydelsen af jordvarmeanlægget. Når du har gjort det, og er klar til at få tilbud, bør du altid få tilbud fra flere leverandører. På den måde sikrer du, at du får flere bud på, hvordan dine udfordringer bliver løst bedst. Endvidere er du også sikker på at få den bedste pris.

Her på Jordvarmeanlægpris.dk er det muligt at indsamle tilbud fra flere leverandører. Du skal blot udfylde formularen, hvor du definerer dine behov for dit jordvarmeanlæg. Derefter får du tilbud fra flere leverandører. Det er hurtigt, det er gratis, og det er 100 % uforpligtende for dig. Du kommer til kontaktsiden ved at klikke her: Jordvarmeanlæg