Indhent tilbud på jordvarme her
Modtag op til 4 tilbud på jordvarme
Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale og anbefalinger:
OK
Penge
bolio
energi
Få op til 4 tilbud her Jordvarme - Få op til 4 gratis tilbud på jordvarme
Det tager under et minut!
Det tager under et minut!
Sidst opdateret: 03. oktober 2016

Hvad er lodret jordvarme?

For dig, der ikke har mulighed for at installere almindelig jordvarme, kan lodret jordvarme være løsningen. Bliv klogere på, hvad lodret jordvarme er.

Jordvarme, hvad enten det er den lodrette eller den almindelige type, indebærer en del fordele. Den mest markante er, at besparelserne på varmeregningen i den grad er til at tage og føle på. Hvis du skifter fra oliefyr til jordvarme, kan du spare op til 80 %. Dette kræver dog, at visse krav er opfyldt.

Netop disse krav har afholdt mange fra at investere i almindelig jordvarme. Først og fremmest er det mangel på plads i haven, der har afholdt folk fra deres drøm om jordvarme. For den almindelige type jordvarme stiller nemlig som ufravigeligt krav, at havearealet er på minimum 300-400 kvadratmeter.

Selvom du er én af dem, der ikke har en stor nok have, kan der faktisk være en løsning inden for jordvarme alligevel: Lodret jordvarme. For lodret jordvarme virker nemlig på en helt anden måde, end den almindelige form gør. Det kan du læse mere om her.

Læs også: Guide: Find frem til din varmekilde

Hvad er forskellen på almindelig jordvarme og lodret jordvarme?

Forskellen på de to typer jordvarmer kan faktisk ses lidt i navnet. Forskellen ligger nemlig i, hvordan jordslangen graves: Ved almindelig jordvarme graves jordslangen ned med en meters dybde og ligger vandret i haven, mens den ved lodret jordvarme bores lodret ned i jorden med en dybde på minimum 100 meter. Det vil med andre ord sige, at havearealet ikke er afgørende for, om du kan få lodret jordvarme.

Ligheden mellem almindelig jordvarme og lodret jordvarme er, at de i princippet fungerer på samme måde: En væske, der løber igennem en jordslange i haven, bliver transporteret til en varmepumpe inde i huset. Her varmes væsken op, og bliver sendt ind i husets varmtvandsbeholder.

Fordele ved lodret jordvarme

Der er lidt forskellige anskuelser af de to typer jordvarme, for mens nogle mener, at lodret jordvarme er en slags erstatning for den almindelige form, så mener andre, at de to typer ikke bør sammenlignes. Uanset hvordan de to typer anskues, er der i hvert fald følgende fordele ved lodret jordvarme:

  • Lodret jordvarme stiller ikke krav til din haves størrelse: Da lodret jordvarme fungerer på den måde, at en jordslange graves lodret ned i jorden, er det i princippet ligegyldigt, hvor stor din have er. Derfor er det en stor fordel for folk, der, med undtagelse af havens størrelse, opfylder kravene til jordvarme
  • Lodret jordvarme har som udgangspunkt en bedre virkningsgrad end almindelig jordvarme: Det skal retfærdigvis nævnes, at mange faktorer afgør, hvor god virkningsgraden er på et jordvarmeanlæg. Men i udgangspunktet er virkningsgraden ved lodret jordvarme højere, end ved almindelig jordvarme, fordi væskens temperatur er højere. Temperaturen i væsken er højere ved lodret jordvarme, fordi den løber dybere i jorden, end ved almindelig jordvarme. Jo dybere man kommer ned i jorden, jo højere bliver temperaturen. Den gode virkningsgrad opnås, fordi energitilførslen i jorden er meget konstant, og jo dybere boringen bliver, jo højere bliver temperaturen.
  • Lodret jordvarme kan fungere ved en højere fremløbstemperatur end almindelig jordvarme: Da temperaturen i væsken er højere ved lodret jordvarme, betyder det samtidig, at fremløbstemperaturen ikke partout skal være lav. Det stiller dermed mindre krav til varmeafgiverne i huset.

Ulempen ved lodret jordvarme

Den eneste ulempe ved lodret jordvarme, sammenlignet med almindelig jordvarme, er prisen. Dette skyldes udelukkende nedgravningen af slangen, idet den skal graves minimum 100 meter ned i jorden, frem for kun en meter, som er tilfældet ved almindelig jordvarme.

Læs også: Skal du udskifte dit oliefyr?

Ønsker du tilbud på jordvarme?

Her på Jordvarmeanlægpris.dk beskæftiger vi os med jordvarme i alle afskygninger. Hvis du overvejer at investere i et jordvarmeanlæg, og skal ud og undersøge markedet, er der nogle gode råd til hvad, du skal huske. Husk altid at få råd og hjælp af professionelle til at definere dit behov for størrelsen og ydelsen af jordvarmeanlægget. Når du har gjort det, og er klar til at få tilbud, bør du altid få tilbud fra flere leverandører. På den måde sikrer du, at du får flere bud på, hvordan dine udfordringer bliver løst bedst. Endvidere er du også sikker på at få den bedste pris.

Her på Jordvarmeanlægpris.dk er det muligt at indsamle tilbud fra flere leverandører. Du skal blot udfylde formularen, hvor du definerer dine behov for dit jordvarmeanlæg. Derefter får du tilbud fra flere leverandører. Det er hurtigt, det er gratis, og det er 100 % uforpligtende for dig. Du kommer til kontaktsiden ved at klikke her: Jordvarmeanlæg