Indhent tilbud på jordvarme her
Modtag op til 4 tilbud på jordvarme
Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale og anbefalinger:
OK
Penge
bolio
energi
Få op til 4 tilbud her Jordvarme - Få op til 4 gratis tilbud på jordvarme
Det tager under et minut!
Det tager under et minut!
Sidst opdateret: 27. februar 2019

Hvad er prisen på jordvarme?

Har du svært ved at finde rundt i priserne på jordvarme? Læs med her og bliv klogere på, hvad et jordvarmeanlæg koster.

Jordvarme bliver mere og mere udbredt i de danske boliger, og det er kommet for at blive. Årsagen er simpel: der er gode fordele ved at investere i jordvarme som boligens primære varmekilde.

Først og fremmest kan du spare mange penge på din varmeregning. Er de rette forudsætninger opfyldt, kan du opnå besparelser på op til 80 %. Det er rigtig mange penge - specielt hvis du i dag har oliefyr. For at læse mere om hvilke forudsætninger, der skal være opfyldt ved jordvarme, kan du klikke her: Tjekliste: Se om du kan få jordvarme

Udover besparelserne kan du med jordvarme også gøre en forskel for naturen. Selvom jordvarme ikke er helt CO2 neutralt, vil du hvert år kunne reducere dit CO2 udslip med flere tons.

For mange er det dog en stor udfordring at skulle undersøge markedet for jordvarme, og specielt prisen er en faktor, der driller. Vi har derfor samlet de vigtigste informationer, du bør vide om priser på jordvarme.

Generelt om priser på jordvarme

Inden du starter med at undersøge markedet for jordvarmeanlæg, kan du ligeså godt med det samme gøre dig det klart : Det er en dyr investering! Jordvarme er faktisk den dyreste varmekilde inden for grøn energi, når man udelukkende ser på anskaffelsesprisen. Til gengæld er det også med jordvarme, du kan lave de største reduceringer på dit varmeforbrug. Minimumsprisen for et fuldkomment jordvarmeanlæg er 100.000 kroner, og mange gange bliver det langt dyrere. Hvis du på forhånd ved, at du ikke har råd til dette, kan det være en bedre idé for dig at læse mere om disse varmekilder: pillefyr, varmepumper.

Der er flere ting, der afgør, hvor meget du skal betale for dit jordvarmeanlæg. Blandt andet er disse faktorer med til at afgøre prisen:

  • Jordvarmeanlæggets yddevne
  • Dit varmeforbrug
  • Størrelsen på dit hus

Se videoen, og find ud af, hvordan jordvarme virker. Videoen er udarbejdet af Klimahaandvaerkerne.dk

Pris på jordvarme: Jordvarmeanlæggets ydeevne

Som med så mange andre ting her i verden, er det sådan, at jo mere du køber, jo dyrere bliver det. Sådan er det også med jordvarme. Jo flere kWh varme, som jordvarmeanlægget er i stand til at producere, jo dyrere bliver det. Et jordvarmeanlæg, der kan producere 15.000 kWh, er naturligvis dyrere end et, der kan levere 5.000 kWh.

Pris på jordvarme: Dit varmeforbrug

En vigtig faktor der afgør, hvor stort dit jordvarmeanlæg skal være, er naturligvis dit varmeforbrug. Derfor er det vigtigt, at du får defineret dit kommende varmeforbrug, så du ikke køber enten et for lille eller for stort jordvarmeanlæg. Det er vigtigt, at du ikke tror, du kan nøjes med at købe et lille jordvarmeanlæg, for hvis det ikke kan varme hele dit hus op, skal du alligevel ud og supplere med en anden varmekilde.

Pris på jordvarme: Størrelsen på dit hus

Denne faktor hænger meget sammen med dit varmeforbrug, for jo større et hus du har, jo større forbrug har du også.

Det skal derfor forstås sådan, at prisen på jordvarmeanlægget afhænger af en blanding af de tre ovennævnte faktorer.

Læs også: Hvordan virker jordvarme?

Husk dette, når du får en pris

Der er stor konkurrence inden for levering og installation af jordvarmeanlæg, og derfor er der også mange forskellige måder at oplyse prisen på. Derfor er det vigtigt, at du er opmærksom på følgende, når du ser på priserne hos de forskellige leverandører:

  • Om prisen er oplyst inklusiv eller eksklusiv moms
  • Om prisen er oplyst inklusiv installation
  • Om prisen udelukkende er for enten jordslangen eller varmepumpen, eller om begge del er inkluderet

Finansiering af jordvarmeanlægget

Som beskrevet før, er jordvarmeanlægget en dyr fornøjelse. Derfor er det også de færreste, der kan foretage investeringen uden at skulle låne penge. Derfor går vi i banken. Bankerne har i øjeblikket ry for at være meget tilbageholdende med deres lån, men når det kommer til grøn energi, forholder det sig dog en smule anderledes. Bankerne er ofte meget villige til at låne penge ud til grønne investeringer, hvis du har friværdi i din bolig. Det skyldes, at der er øjeblikkelige besparelser at hente på varmeregningen, men også at boligen vil stige i værdi, fordi den i fremtiden er mindre sårbar over for stigninger i energipriserne. Dette er nemlig med til at øge efterspørgslen efter huset. Ønsker du at låne penge, er det naturligvis bedst at finde det lån med den lavest mulige rente. Det er dog sjældent, at det er muligt at finansiere et jordvarmeanlæg med et helt rentefrit lån.

Ønsker du tilbud på et jordvarmeanlæg?

Her på Jordvarmeanlægpris.dk beskæftiger vi os med jordvarme i alle afskygninger. Hvis du overvejer at investere i et jordvarmeanlæg, og skal ud og undersøge markedet, er der nogle gode råd til, hvad du skal huske. Husk altid at få råd og hjælp af professionelle til at definere dit behov for størrelsen og ydelsen af jordvarmeanlægget. Når du har gjort det, og er klar til at få tilbud, bør du altid få tilbud fra flere leverandører. På den måde sikrer du, at du får flere bud på, hvordan dine udfordringer bliver løst bedst. Endvidere er du også sikker på at få den bedste pris.

Her på Jordvarmeanlægpris.dk er det muligt at indsamle tilbud fra flere leverandører. Du skal blot udfylde formularen, hvor du definerer dine behov for dit jordvarmeanlæg. Derefter får du tilbud fra flere leverandører. Det er hurtigt, det er gratis, og det er 100 % uforpligtende for dig. Du kommer til kontaktsiden ved at klikke her: Jordvarmeanlæg