Indhent tilbud på jordvarme her
Modtag op til 4 tilbud på jordvarme
Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale og anbefalinger:
OK
Penge
bolio
energi
Få op til 4 tilbud her Jordvarme - Få op til 4 gratis tilbud på jordvarme
Det tager under et minut!
Det tager under et minut!
Sidst opdateret: 03. oktober 2016

Hvad er SCOP / COP værdien?

Bliver forvirret over udtrykkene SCOP og COP? Bare tag det roligt. Du kan her få svaret på, hvad betegnelserne betyder.

Det er i princippet lidt det samme, der gør sig gældende med hensyn til SCOP-værdien og COP-værdien. Disse værdier viser begge jordvarmeanlæggets effektivitet og ydeevne - eller med fagtermer: Virkningsgraden. Værdierne viser forholdet mellem den producerede varme, og hvor meget el, der er blevet brugt til at producere den. Har jordvarmeanlægget en værdi på tre, betyder det, at der produceres tre kWh varme for en kWh el. Man bruger værdierne til at sammenligne jordvarmeanlæggene med hinanden. Jo højere værdi, jo bedre virkningsgrad har jordvarmeanlægget, og jo bedre er det for dig. Der er dog en væsentlig forskel på de to værdier, som er vigtig at kende til, inden man går på jagt efter et jordvarmeanlæg.

Hvad betyder COP-værdien?

COP står for Coefficient of Performance. Eller oversat til dansk jordvarme sprog: Virkningsgraden. COP-værdien viser forholdet mellem den varme, der bliver tilført boligen og hvor meget strøm, der er brugt til at generere varmen. Ved COP-værdien måles der altid ved en udendørstemperatur på 7 grader og en indetemperatur på 20 grader.

Vær opmærksom på, at vi i Danmark ofte har udendørstemperaturer, der ligger under 7 grader. En varmepumpe med en høj virkningsgrad ved en udendørstemperatur på 7 grader kan sagtens have en ringere virkningsgrad, hvis udendørstemperaturen falder

 
Læs også: Tjekliste: Se om du kan få jordvarme?

Hvad er SCOP-værdien?

Mange har den opfattelse, at SCOP-værdien er det samme som COP-værdien. Det er dog ikke helt korrekt. Forskellen på de to værdier er, at hvor COP måles ved bestemte grader, så måles SCOP ved temperaturer fordelt over et helt år. Derfor også navnet Seasonal Coefficient of Performance (SCOP). Med andre ord kan man sige, at COP er den optimale virkningsgrad, mens SCOP viser den gennemsnitlige virkningsgrad over et år.

Skal jeg bruge COP-værdien eller SCOP-værdien?

Inden du får svaret, kan du prøve at tage et blik på dette eksempel:

  COP SCOP
Jordvarmeanlæg A 3,5 2,4
Jordvarmeanlæg B 3,0 2,7


Hvilken af disse to jordvarmeanlæg ville du vælge? Det korrekte svar er varmepumpe B. Det er det, fordi den har den højeste SCOP-værdi. Det er nemlig sådan, at SCOP-værdien er mere retvisende end COP-værdien, fordi der måles på flere temperaturer, hvilket giver et mere virkelighedsnært billede af jordvarmeanlæggets virkningsgrad.

Nogle observatører mener, at hvis det kun er COP-værdien, der er oplyst, er det fordi, at SCOP-værdien er lav.

Se videoen, og find ud af, hvordan jordvarme virker. Videoen er udarbejdet af Klimahaandvaerkerne.dkLæs også: Hvad koster et jordvarmeanlæg?

Tilbud på jordvarme

Hvis du overvejer at investere i et jordvarmeanlæg, og skal ud og undersøge markedet, er der nogle gode råd til hvad du skal huske. Husk altid at få råd og hjælp af professionelle til at definere dit behov for størrelsen og ydelsen af jordvarmeanlægget.

Når du har gjort det, og er klar til at få tilbud, bør du altid få tilbud fra flere leverandører. På den måde sikrer du, at du får flere bud på, hvordan dine udfordringer bliver løst bedst. Endvidere er du også sikker på at få den bedste pris. Her på Jordvarmeanlægpris.dk er det muligt at indsamle tilbud fra flere leverandører. Du skal blot udfylde formularen, hvor du definerer dine behov for dit jordvarmeanlæg. Derefter får du tilbud fra flere leverandører. Det er hurtigt, det er gratis, og det er 100 % uforpligtende for dig. Du kommer til kontaktsiden ved at klikke her: Jordvarmeanlæg