Vi gør Danmark grønnere - et hus ad gangen
Udfyld formularen på et minut for at starte processen
Få op til 4 tilbud her Få op til 4 tilbud her
Med 3 nemme trin
Med 3 nemme trin
Spar tid
Spar tid
Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører
Spar penge
Spar penge
Spar penge ved at sammenligne tilbud og vælg det bedste
Gratis og uforpligtende
Gratis og uforpligtende
Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser
Omtale og
anbefalinger
Dr
Tv2
Bolius (1)
Energitjenesten
A 100% A
Tekststørrelse
Sidst opdateret: 18 april 2023

Hvad koster et jordvarmeanlæg? (Omfattende prisoversigt)

Find ud af, hvad jordvarme koster her

Med et jordvarmeanlæg kan du skære op til 80% af din varmeregning, hvis du skifter fra oliefyr eller naturgasfyr. Endvidere er et jordvarmeanlæg god mod naturen. At jordvarmeanlægget så også er selvkørende, så du ikke skal tænke på påfyldning af brændsel, er også en ting, der er værd at tage med.

Pris på jordvarme og jordvarmeanlæg

Først og fremmest bør du bemærke, at prisen på et jordvarmeanlæg svinger meget og afgøres af flere faktorer. Som minimum skal du regne med at skulle lægge mindst 100.000 kroner i dit jordvarmeanlæg - og det er hvis dit hus er fra 100 m2 og op. Bemærk, at du først kan få en endelig pris, når installatøren har været på besøg i dit hjem.

Priser på jordvarme*
Husareal Pris inkl. montering
140 m2 110.000 - 130.000 kr.
200 m2 120.000 - 140.000 kr.
250 m2 130.000 - 150.000 kr.
300 m2 140.000 - 160.000 kr.

*Tallene er vejledende gennemsnitspriser fra vores leverandører. Det er muligt, at du vil få andre priser tilbudt.

Måske synes du, at priserne ved første øjekast virker høje, men husk på, at anlægget vil give dig store besparelser på varmeregningen og øge din boligs værdi. Bemærk også, at har du et hus under de angivne 140 m2, vil prisen ca. være den samme.

Mange faktorer afgør dog prisen, og det er meget svært at sige, hvad den nøjagtige pris bliver for dig. Vil du gerne modtage tilbud, kan du udfylde formularen, og få op til 4 fra vores partnere.

Bestil tilbud på jordvarmeanlæg her!

Det tager kun minutter

Hvad afgør prisen på et jordvarmeanlæg?

Prisen på et jordvarmeanlæg svinger meget, og der er flere faktorer der afgør, hvad det samlede jordvarmeanlæg koster. Faktorer, som du skal være opmærksom på, er eksempelvis de følgende herunder.

Dit forbrug

Den vigtigste faktor, som er afgørende for jordvarmeanlæggets pris, er dit forbrug. For jo større et varmeforbrug du har, jo større jordvarmeanlæg behøver du også. Jo flere kW som jordvarmeanlægget kan producere, jo højere bliver prisen for dig.

Dit boligareal

Dit forbrug hænger naturligvis meget sammen med dit boligareal. Har du et stort hus, behøver du mere varme, end hvis du har et lille hus, og dermed også et større jordvarmeanlæg. Endvidere spiller det også en rolle, om dine boligkvadratmeter er fordelt på ét eller flere plan. Har du et hus med førstesal, behøver du et mindre anlæg, end hvis dine kvadratmeter er fordelt på kun ét plan. Dette skyldes at varmen stiger til vejret, hvilket i princippet betyder, at den samme producerede varme kan anvendes to gange.

Din boligs isolering

Isoleringen af dit hus spiller en stor rolle for, hvor stor en del af den producerede varme, der forbliver i huset. Jo dårligere dit hus er isoleret, jo mere varme skal jordvarmeanlægget producere, fordi varmen forsvinder ud af huset, og jo dyrere bliver det at anskaffe. Er dit hus meget dårlig isoleret, bør du ikke investere i et jordvarmeanlæg, da det ikke økonomisk kan betale sig.

Jordvarmeanlæggets virkningsgrad

Dette er et udtryk, der forbindes med den varmepumpe, der er en del af jordvarmeanlægget. Du kan sammenligne virkningsgraden med, hvor langt en bil kan køre på literen. Virkningsgraden beskriver nemlig, hvor effektiv varmepumpen er.

Overordnet set bruger man disse værdier, når man skal sammenligne varmepumperne indbyrdes, for at se, hvilken en det bedst kan betale sig at købe. Virkningsgraden på varmepumpen er angivet som enten COP-effekten eller SCOP-effekten.

Finansiering af et jordvarmeanlæg

Med den pris som et jordvarmeanlæg har, er det de færreste danskere, der med et greb i lommen kaster penge efter denne investering. Derfor må størstedelen af os i banken. 

Bankerne har normalt ry for at være ekstremt tilbageholdende med deres lån, men når det kommer til investeringer i jordvarme, er bankerne mere åbne. Det skyldes først og fremmest, at der er åbenlyse økonomiske fordele ved jordvarmen i form af besparelserne på varmeregningen. 

En anden fordrende faktor for lånet er, at din bolig vil stige i værdi, hvis du har et jordvarmeanlæg installeret. Det skyldes, at boligen i fremtiden vil være mindre afhængig af energipriserne. Dermed stiger efterspørgslen på dit hus, og prisen vil dermed stige.

Modtag tilbud på jordvarmeanlæg

Hvis du overvejer at investere i et jordvarmeanlæg og skal ud og undersøge markedet, er der nogle gode råd til, hvad du skal huske. Husk altid at få råd og hjælp af professionelle til at definere dit behov for størrelsen og ydelsen af jordvarmeanlægget.

Når du har gjort det, og er klar til at få tilbud, bør du altid få tilbud fra flere leverandører. På den måde sikrer du, at du får flere bud på, hvordan dine udfordringer bliver løst bedst. Endvidere er du også sikker på at få den bedste pris.

Sådan bestiller du tilbud på isolering hos GreenMatch

Her på Jordvarmeanlægpris.dk er det muligt at indsamle tilbud fra flere leverandører. Du skal blot udfylde formularen, hvor du definerer dine behov for dit jordvarmeanlæg. Derefter får du tilbud fra flere leverandører. Det er hurtigt, det er gratis, og det er 100 % uforpligtende for dig. 

Bestil tilbud på jordvarmeanlæg her!

Det tager kun 2 minutter