Indhent tilbud på jordvarme her
Modtag op til 4 tilbud på jordvarme
Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale og anbefalinger:
OK
Penge
bolio
energi
Få op til 4 tilbud her Jordvarme - Få op til 4 gratis tilbud på jordvarme
Det tager under et minut!
Det tager under et minut!
Sidst opdateret: 03. oktober 2016

Tjekliste: Se om du kan få jordvarme

Har du overvejet jordvarme? Så læs med her og find ud af, om du har de ideelle forhold for et jordvarmeanlæg.

Flere og flere danskere vælger en investering i jordvarme som deres fremtidige varmekilde. Det er der flere grunde til, for fordelene ved jordvarme er mange.

De fleste vælger naturligvis jordvarme på grund af mulighederne for at opnå besparelser på varmeregningen. Det er ved flere tilfælde set, at besparelsen ved at skifte fra oliefyr til jordvarme har været på op til 80 % - det er rigtige mange penge, hvis man har et varmeforbrug på eksempelvis 25.000 kroner om året.

Ulempen ved jordvarme er, at der er nogle krav, der skal være opfyldt, for at jordvarmeanlægget kan fungere optimalt, og dermed give dig fordelene. Vi har samlet en lille nem tjekliste, så du kan se, om jordvarme kan være en god løsning for dig.

1. Hvor stor er din have?

Jordvarme fungerer på den måde, at der graves en lang jordslange ned i haven. Det er her, at varmen optages, og for at der kan optages den maksimale mængde varme, skal jordslangen graves ned på en bestemt måde. Derfor er det et krav, at din have er minimum 300-400 kvadratmeter, og som tommelfingerregel skal havearealet være cirka tre gange så stort som husets. Helt nøjagtigt hvor stor din have skal være, afhænger af dit varmebehov.

Læs også: Guide: Find frem til din opvarmningskilde

2. Hvordan er dit hus isoleret?

En forudsætning for, at jordvarme vil være en god løsning for dig er, at dit hus er velisoleret. Hvis ikke din bolig er det, vil det betyde, at den varme som jordvarmeanlægget producerer, fosser ud af huset. Når varmen fosser ud af huset, betyder det, at jordvarmeanlægget skal producere mere varme. Anlægget skal altså producere mere varme, end hvad der egentlig er nødvendigt, og dermed vil din besparelse blive meget lille, eller måske endda negativ.

Se denne video blive klogere på, hvordan jordvarme virker.

3. Har du penge til investeringen?

Pengene er en faktor, hvor mange vælger at stå af. Jordvarme har nemlig den dyreste anskaffelsespris inden for grøn varmeenergi. Som minimum skal du af med 100.000 kroner, og er dit hus stort, er der tale om end endnu større investering. Den helt nøjagtige pris afhænger af det individuelle varmebehov. Når der tales om prisen, er det dog også vigtigt at pointere, at bankerne plejer at være særdeles åbne overfor at låne penge til denne investering. Det skyldes til dels, at der er besparelser at hente på varmeregningen, men også, at din bolig vil stige i værdi, fordi den i fremtiden bliver mindre sårbar over for stigninger i energipriserne.

4. Har du gulvvarme?

Da jordvarme fungerer bedst med en lav fremløbstemperatur, er det bedst, hvis husets varmeafgivere har en stor overflade. Gulvet i huset har den størst mulige overflade, og derfor vil jordvarme fungere allerbedst, hvis du har vandbåren gulvvarme. Hvis ikke du har det, kan det også lade sig gøre, såfremt radiatorerne i huset er store og velfungerende. Du kan teste dine radiatorers effektivitet ved at skrue fremløbstemperaturen ned til 45 grader på en kold dag, og samtidig skrue helt op på radiatorernes termostater, og se om du kan varme huset op.

Læs også: Skal du udskifte dit oliefyr?

5. Kan du få tilladelse hos kommunen?

Der er krav fra kommunen, at du ansøger om tilladelse til at grave jordslangen ned i din have. Blandt andet skal det tjekkes, om du graver ned indenfor 50 meter til en vandboring, der har med drikkevand at gøre. Du skal ansøge hos kommunens teknik- og miljøforvaltning. Du kan ansøge på Borger.dk eller hos din lokale Borgerservice.

6. Har du tilslutningspligt?

Hvis du bor i et område, hvor der er tilsutningspligt til fjernvarmen, kan det ikke betale sig for dig at investere i jordvarme. Dels fordi, du alligevel skal betale for at være tilsluttet, og dels fordi fjernvarme i mange tilfælde er en rimelig økonomivenlig løsning, der gør at det ikke kan betale sig at investere i jordvarme.

Ønsker du tilbud på jordvarme?

Hvis du overvejer at investere i et jordvarmeanlæg, og skal ud og undersøge markedet, er der nogle gode råd til hvad du skal huske. Husk altid at få råd og hjælp af professionelle til at definere dit behov for størrelsen og ydelsen af jordvarmeanlægget. Når du har gjort det, og er klar til at få tilbud, bør du altid få tilbud fra flere leverandører. På den måde sikrer du, at du får flere bud på, hvordan dine udfordringer bliver løst bedst. Endvidere er du også sikker på at få den bedste pris. Her på Jordvarmeanlægpris.dk er det muligt at indsamle tilbud fra flere leverandører. Du skal blot udfylde formularen, hvor du definerer dine behov for dit jordvarmeanlæg. Derefter får du tilbud fra flere leverandører. Det er hurtigt, det er gratis, og det er 100 % uforpligtende for dig. Du kommer til kontaktsiden ved at klikke her: Jordvarme