Indhent tilbud på jordvarme her
Modtag op til 4 tilbud på jordvarme
Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale og anbefalinger:
OK
Penge
bolio
energi
Få op til 4 tilbud her Jordvarme - Få op til 4 gratis tilbud på jordvarme
Det tager under et minut!
Det tager under et minut!
Sidst opdateret: 03. oktober 2016

Skal du udskifte dit oliefyr?

Har du overvejet at udskifte dit oliefyr? Det lyder som en god idé. Læs med her og bliv klogere på, hvad du skal tage højde for.

Stadig mange danskere opvarmer deres bolig med de gode gammeldags oliefyr. På en måde er der noget nostalgisk over dem. De repræsenterer en tid, hvor fokus på miljø ikke var eksisterende, og hvor besparelser på varmeregningen ikke var mulig.

Faktum er dog, at denne tid hører til en svunden én af slagsen. Som tiderne og mulighederne er i dag, er det ikke gunstigt at benytte et oliefyr som opvarmningskilde. Derfor skifter flere og flere dem ud.

Gode grunde til at udskifte oliefyret

Selvom priserne på olie er svingende, er de over tid steget eksplosivt. Derfor er det meget dyrt at opvarme boligen med oliefyret.

Der er således enorme besparelser at hente på varmeregningen ved at skifte oliefyret ud med eksempelvis jordvarme, varmepumper eller pillefyr. Der er set flere eksempler på, at folk der har skiftet oliefyret ud med jordvarme, har opnået besparelser på op til 80%. Det er rigtig mange penge! Det skal retfærdigvis siges, at den høje besparelse har været i tilfælde med boliger med et stort varmeforbrug, men det er også muligt at gøre pengepungen tungere for dig med et almindeligt forbrug.

For at du har mulighed for at opnå gode besparelser ved jordvarme, skal følgende krav være opfyldt:

  • Du skal have en stor have
  • Dit hus skal være velisoleret
  • Det fungerer bedst med gulvvarme

Du kan læse vores guide til, om jordvarme er en mulighed for dig, ved at klikke her:Tjekliste: Se om du kan få jordvarme

L
æs også: Hvad er lodret jordvarme?

Endvidere er det, ved et skifte fra oliefyr til jordvarme, muligt at gøre en stor forskel for naturen og miljøet. Ved et almindeligt varmeforbrug vil du hvert år kunne skære flere tons af dit CO2 udslip væk ved at skifte til jordvarme.

5 Opvarmningsmuligheder

Regler for udskiftning af oliefyr

Såfremt der er mulighed for at tilslutte boligen fjernvarme eller naturgas, må der ikke fra 2016 installeres oliefyr i eksisterende huse.

Er der tale om nybyggerier, gælder det, at der fra 2013 ikke må installeres oliefyr, hvis der er mulighed for at tilslutte boligen fjernvarme eller naturgas.

Hvis du ønsker at læse hele aftalen, som regeringen har indgået med en række andre folketingspartier, kan du læse den her: Aftale om energipolitik

Overvejelser ved udskiftning af oliefyr

Inden du tager beslutningen om at udskifte dit oliefyr, bør du overveje følgende:

  • Tidspunktet for udskiftningen: I princippet kan det ikke gå for hurtigt med at skifte oliefyret ud med eksempelvis jordvarme. Dog må det også dertil siges, at det giver færrest gener, hvis du foretager udskiftningen i sommerhalvåret. Dette skyldes, at udskiftningen kan tage flere dage, hvor du vil være uden vand og varme Hvilken type varmekilde, du bør skifte til:
  • Der kan være mange faktorer, der afgør, hvilken varmekilde, du bør skifte til. Du kan prøve en sjov guide, ved at klikke her: Guide til at finde varmekilde. Her kan du finde frem til, hvilken varmekilde, der vil være mest gunstig for dig.
  • Få hjælp af fagfolk: Du bør altid tage kontakt til folk med ekspertise, inden du vælger din næste varmekilde. Dette sikrer dig, at du ikke investerer mange penge i den forkerte løsning.

Ønsker du tilbud på jordvarmeanlæg?

Her på Jordvarmeanlægpris.dk beskæftiger vi os med jordvarme i alle afskygninger. Hvis du overvejer at investere i et jordvarmeanlæg, og skal ud og undersøge markedet, er der nogle gode råd til hvad, du skal huske. Husk altid at få råd og hjælp af professionelle til at definere dit behov for størrelsen og ydelsen af jordvarmeanlægget. Når du har gjort det, og er klar til at få tilbud, bør du altid få tilbud fra flere leverandører. På den måde sikrer du, at du får flere bud på, hvordan dine udfordringer bliver løst bedst. Endvidere er du også sikker på at få den bedste pris.

Her på Jordvarmeanlægpris.dk er det muligt at indsamle tilbud fra flere leverandører. Du skal blot udfylde formularen, hvor du definerer dine behov for dit jordvarmeanlæg. Derefter får du tilbud fra flere leverandører. Det er hurtigt, det er gratis, og det er 100 % uforpligtende for dig. Du kommer til kontaktsiden ved at klikke her: Jordvarmeanlæg