Indhent tilbud på jordvarme her
Modtag op til 4 tilbud på jordvarme
Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale og anbefalinger:
OK
Penge
bolio
energi
Få op til 4 tilbud her Jordvarme - Få op til 4 gratis tilbud på jordvarme
Det tager under et minut!
Det tager under et minut!
Sidst opdateret: 12. oktober 2017

Gør-det-selv! Installer et jordvarmeanlæg

Går du med tanker om at få et jordvarmeanlæg installeret, men synes det virker som en meget dyr affære? Så skal du måske overveje at gøre det selv. Ved at installere et jordvarmeanlæg selv, vil der være mulighed for at spare mange penge.

Jordvarmeanlæg af en fagkyndige VVS installatør, vil du med stor sandsynlighed ikke komme under 150.000 kr. Ofte vil prisen komme over 200.000, for en komplet installation. Ved at installere anlægget selv, kan du gøre det for to tredjedele af prisen, så du ender omkring med en omkostning på omkring 100.000 kr. Dette skyldes at du kun skal betale for varmepumper, slanger og komponenter, og dermed undgår at betale timerne for installatørerne.

For dig der elsker gør-det-selv projekter!

Dette kan umiddelbart virke som en god løsning at give sig i kast med et gør-det-selv projekt med sit nye jordvarmeanlæg. Det er dog vigtigt at gøre det klart om man har færdighederne til det. Er du ikke i forvejen gør-det-selv typen eller har du ikke kendskab til at opsætte sådanne anlæg, kan det ikke rådes at påbegynde installationen af et jordvarmeanlæg selv.

At installere et jordvarmeanlæg selv, er ikke noget du skal gøre udelukkende for at spare pengene, men noget du skal gøre fordi du elsker sådanne projekter og kan se dig selv sætte mange timer af til det. Hvis du selv skal installere et jordvarmeanlæg, skal du regne med i hvert fald at sætte 100 mandetimer af til det.</>

Vær opmærksom på faldgruber når du installerer dit jordvarmeanlæg selv!

Ulempen ved at installere et jordvarmeanlæg er, at der ofte kan dukke uforudsete forhindringer op. Hvis du dertil vil installere dit jordvarmeanlæg selv, kan du nemt komme til at stå i situationer, hvor du alligevel bliver nødt til at tilkalde professionelle for at løse problemet.

Derudover skal du være opmærksom på, at ved et jordvarmeanlæg skal væsken der ligger i slangerne, være af passende mængde og opmålt i de rigtige forhold for ikke at gøre mere skade end gavn. Derfor vil det ligegyldigt hvad, være en god idé at ofre pengene til at få en køletekniker ud og hjælpe med dette,så det bliver gjort korrekt første gang.

Endvidere ses også andre faldgruber, såsom tætning og isolering af rørføringen gennem systemet, luft i slangerne eller hvis man selv graver slanger ned, om man får lagt dem korrekt ned i jorden, i henhold til dybden og afstanden mellem hinanden.

Installation af jordvarme - Vigtigt at huske

  • Inden du kan påbegynde installationen af jordvarmeanlægget selv, kræver det at du har fået tilladelse fra kommunen og at du efter installationen får en autoriseret køletekniker ud til årligt tjek.

  • Hvis anlægget skal levere varmt brugsvand skal en VVS-installatør stå for opkoblingen til vandforsyningen.

  • Det vil være en god idé at anskaffe sig en elmåler, der måler faseforskydning, da ikke alle elmålere gør dette.

  • For at installeringen af et jordvarmeanlæg kan fungere optimalt og give dig en optimal besparelse af din varmeregning, skal du sørge for at øge antallet af radiatorer eller dit gulvvarmeareal, samt isolere dit hus grundigt. Husk at varmepumpen alene ikke kan udrette mirakler.