Indhent tilbud på jordvarme her
Modtag op til 4 tilbud på jordvarme
Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale og anbefalinger:
OK
Penge
bolio
energi
Få op til 4 tilbud her Jordvarme - Få op til 4 gratis tilbud på jordvarme
Det tager under et minut!
Det tager under et minut!
Sidst opdateret: 12. oktober 2017

Hvad er fordelene ved jordvarme?

Fordele ved jordvarme

Hvis du har overvejet at skifte til en grøn energikilde har du sikkert allerede hørt om jordvarme, men hvad er fordelen egentlig ved at bruge den energi som opstår naturligt i jorden? Ved at læse resten af dette indlæg, får du kortlagt alle de fordele jordvarmeanlæg giver.

Økonomiske fordele ved jordvarme

På trods af den høje anskaffelsespris, er der i det lange løb mange penge at spare, ved at installere et jordvarmeanlæg. Med jordvarme vil dine samlede udgifter til el stige, men til gengæld bliver du 100 % selvforsynende inden for varme, hvilket betyder, at investeringen hurtigt tjenes hjem igen.

Hvad er fordelen ved investering i jordvarme?

Hvor mange år du skal bruge for at tjene anskaffelsesprisen på et jordvarmeanlæg hjem, afhænger af hvor godt dit hus er isoleret, hvor stort dit varmeforbrug er og hvor stort et anlæg du har plads til. Hvis man sammenligner alle udgifter ved et jordvarmeanlæg med et oliefyr, vil en gennemsnitsbolig have tjent investeringen hjem på ca 10 år.

fordele ved jordvarme

Er levetiden på jordvarme en fordel?

Et anlæg til jordvarme opdeles i to kategorier, varmepumpen og slangerne. Varmepumpen har en levetid på minimum 20 år og slangerne på ca det dobbelte. Det betyder, at efter din investering er tjent hjem, har du altså omkring 10 år uden varmeregninger og efter en mindre geninvestering i en varmepumpe, som er tjent endnu hurtigere hjem, yderligere 10, 15 eller 20 år uden varmeregning.

Vedligeholdelsesmæssige fordele ved jordvarme

En anden fordel ved at anskaffe et jordvarmeanlæg er, at man ikke selv skal fylde brændsel på i tide og utide. Et halvt år efter at anlægget er installeret er det en god ide at rense den varmepumpe som transformere energien fra jorden, til varme i din bolig. Herefter kan du nøjes med at rense varmepumpen én gang årligt.

Miljømæssige fordele ved jordvarme

Mange mennesker ønsker at benytte sig af jordvarme fordi det giver en lavere varmeregning og fordi de kan spare penge i det lange løb. Men udover at have flere penge til rådighed, så resultere et jordvarmeanlæg også i en mere bæredygtig bolig. I gennemsnit reduceres CO2 udslippet for en husstand mellem 50 - 75 % efter anskaffelse af et jordvarmeanlæg.

Hvad er fordelen miljøet ved jordvarme?

I Danmark har vi siden 1996 formindsket det gennemsnitlige CO2 udslip pr. indbygger ganske pænt, fra 13,74 til 7,6 ton pr. indbygger i 2013. I en gennemsnitlig dansk husstand bor der 2 personer, hvilket giver et CO2 udslip på 15,2 ton om året. Sammenlignet med et oliefyr, vil et jordvarmeanlæg formindske udslippet til 7,6 og måske helt ned til 3,8 ton.

Opsummering

Helt konkret kan de fordele der er ved at skifte til jordvarme forklares ud fra følgende fire punkter

  • Investering som tjener sig selv hjem på ca. 10 år

  • Lavere varmeregning i ca. 25 år efter.

  • Meget lidt vedligeholdelse

  • Du hjælper med at gøre verdenen grønnere for dig og dine børn.
Indhent tilbud på jordvarmeanlæg Det tager under 1 minut.