Indhent tilbud på jordvarme her
Modtag op til 4 tilbud på jordvarme
Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale og anbefalinger:
OK
Penge
bolio
energi
Få op til 4 tilbud her Jordvarme - Få op til 4 gratis tilbud på jordvarme
Det tager under et minut!
Det tager under et minut!
Sidst opdateret: 12. oktober 2017

Nedgravning af jordvarmeslanger - hvordan?

Nedgravning af jordvarmeslanger

Hvis du kan vil spare penge på varmeregningen kan du med stor fordel etablere et jordvarmeanlæg, hvilket i de fleste tilfælde vil betyde at du kan vinke farvel til din varmeregning.

At få etableret et jordvarmeanlæg er en større process og det er en god ide at snakke med flere forskellige leverandører. Ved at udfylde kontaktformularen til højre vil du modtage op til fire tilbud fra forskellige leverandører

Hvordan fungerer nedgravning af jordvarmeslanger?

Når din have modtager sollys, bliver en mængde energi fra solen lagret under jordens overflade. Man kan “høste” eller indsamle denne energi ved at nedgrave jordvarmeslanger i haven og fylde disse med frostvæske.

Selve indsamlingen af varme er muligt ved at lade frostvæsken cirkulere rundt i det nedgravede slangesystem, hvor den dermed vil optage varmen, som befinder sig i den omkringliggende jord. Frostvæsken som cirkulere rundt, vil herefter transportere varmen videre ind til en varmepumpe, som kan forhøje varmen og sende den ind i boligen.

Læs også:Jordvarmepumpe

Hvor foregår nedgravningen af jordvarmeslangerne?

Det, der afholder de fleste fra at vælge et jordvarmeanlæg, på trods af, at det på lang sigt er den grønne opvarmningsløsning, som vil spare dig flest penge og skåne miljøet for mest muligt CO2, er det faktum, at jordvarmeslangerne skal graves ned i haven.

Eftersom at varmen i jorden er stærkest koncentreret omkring en meter under jordens overflade, vil det ofte være her man vælger at nedgrave jordvarmeslangerne. Slangerne kan enten pløjes eller graves ned. Det anbefales at jordvarmeslangerne placeres således at de internt ligger med 1 - 1,5 meter afstand.

Hvis ikke slangerne har denne interne afstand til hinanden vil hver enkelt slange ikke kunne indsamle nok varme ind og det vil derfor ikke længere være nok at have et slangesystem gravet ned på et areal som er 3 - 4 gange så stort som boligen, der skal opvarmes.

Udover i hvilken højde slangerne skal ligge og hvordan den interne afstand skal være. Er det en god ide at kigge på om din have modtager nok sollys. Hvis du har mange store trækroner som skygger for din have eller hvis der er planlagt et byggeri i nærheden af din bolig, som vil skygge for din have, er det ikke nødvendigvis en god ide at få installeret jordvarme.

Da der ikke ville kunne lagres nok energi i din have til at det vil kunne svare sig at installere et jordvarmeanlæg. Du kan dog prøve at undersøge mulighederne for at få lodret jordvarme.

Indhent tilbud på jordvarmeanlæg Det tager under 1 minut.