Indhent tilbud på jordvarme her
Modtag op til 4 tilbud på jordvarme
Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale og anbefalinger:
OK
Penge
bolio
energi
Få op til 4 tilbud her Jordvarme - Få op til 4 gratis tilbud på jordvarme
Det tager under et minut!
Det tager under et minut!
Sidst opdateret: 03. oktober 2016

Tjekliste: Se om du kan få jordvarme

Følg bloggens fire trin og find ud af om din bolig er egnet til at bruge jordvarme

Listen med fordele ved at bruge jordvarme til, at opvarme sin bolig er lang. Øverst på listen finder vi to rigtig stærke argumenter for at skifte.

 

Med et jordvarmeanlæg vil man kunne spare mange penge, i de fleste tilfælde vil man kunne skære mellem 50 og 75% af sine varmeudgifter fra budgettet. Desuden vil man reducere sin husstands CO2-udslip ganske betydeligt, om man skifter fra fjernvarme eller et gammelt oliefyr har naturligvis en stor betydning på, hvor stor besparelsen bliver.

 

For at kunne spare varmeudgifterne og skåne miljøet er der dog en række faktorer som skal være på plads. Vi har lavet en liste, som på en overskuelig måde giver et overblik over, hvad man som husejer bør være opmærksom på for at kunne udnytte jordvarme.

 

1. Isolering

Om det kan betale sig for dig at bruge jordvarme til at opvarme din bolig afhænger meget af, hvor godt din bolig er isoleret. Hvis din bolig ikke er isoleret godt nok, resulterer det i, at den varme som jordvarmeanlægget producerer forsvinder ud af huset.

 

Forsvinder varmen ud af huset, vil jordvarmeanlægget producerer mere varme og dermed forbruge mere strøm. Resultatet er, at investeringen i jordvarme, hverken bliver lønsom eller miljøvenlig. I værste fald vil resultat være, at jordvarmeanlægget vil koste så meget, at investeringen ikke vil blive tjent hjem.

2. Haven

En anden faktor, som har indflydelse på om et jordvarmeanlæg kan være en god investering er, hvor stor en have du har. For, at de slanger, som bliver gravet ned i din have skal kunne indsamle nok varme er det vigtigt, at din have er mindst 3 gange så stor som din bolig.

 

Et jordvarmeanlæg fungerer på den måde, at de jordvarmeslanger, som er gravet ned i jorden fyldes med frostvæske. Denne frostvæske cirkulerer rundt i slangerne og “høster” varme fra den omkringliggende jord.

 

Er din have ikke stor nok vil slangerne ikke kunne indsamle nok jordvarme til at opvarme din bolig, hvilket resultere i, at du ikke vil kunne spare nok penge på varmeregningen til, at det bliver en lønsom investering. Er din have ikke stor nok kan du dog overveje lodret/vertikal jordvarme.

3. Kommunen

Før du går i gang med at etablere et jordvarmeanlæg skal din kommune godkende projektet. Generelt er de danske kommuner glade for grønne og miljørigtige projekter. Der kan dog være forhold som gør at jordvarme ikke er vejen frem for dig. Bor du for tæt på en vandboring, som har med drikkevand at gøre vil du højst sandsynligt blive nægtet tilladelse.

 

Hvis der findes bevaringsværdige bygninger i nærheden af din bolig kan dette også have indflydelse på, hvorvidt du får tilladelse eller ej.

 

4. Tilslutningspligt

Hvis du bor i et område, hvor der er tilslutningspligt til fjernvarme vil det ikke give økonomisk-mening at investere i jordvarme. Dels fordi du i dette tilfælde skal betale for at være tilsluttet fjernvarme, selvom du bruger jordvarme. Desuden er fjernvarme den opvarmning form, hvor du kan spare mindst ved at skifte til jordvarme. Du vil altså med en tilslutningsafgift, og, en i forvejen lille besparelse højst sandsynligt kun lige tjene investeringen hjem, eller slet ikke.

 

Andre faktorer du bør overveje?

I boliger, som opvarmes med gulvvarme vil jordvarme typisk have størst succes. Dette skyldes, at jordvarme fungerer bedst med en så stor overflade som muligt, hvorfor vandbåren gulvvarme er den varmeafgiver som fungere bedst i kombination med et jordvarmeanlæg.

 

Hvis din bolig opvarmes med store velfungerende radiatorer vil det dog oftest også kunne lade sig gøre at benytte jordvarme som varmekilde.

 

En anden faktor som du bør overveje er det økonomiske. Et jordvarmeanlæg har den største investeringssum af alle løsninger inden for grøn og vedvarende energi, dog er det også denne løsning som over tiden vil spare dig for flest penge i løbet af anlægget levetid. Overvejelsen går altså på om du selv har penge at investere for, eller, om jordvarmen skal finansieres, hvilket forhøjer prisen (investeringssummen) yderligere.

Tilbud på jordvarme

Hvis du har “bestået” tjeklisten kan udfylde formularen til højre og blive kontaktet af op til fire udbydere af jordvarme. De tilbud du modtager er gratis og uforpligtende.

 

Ved at bestille tilbud på denne måde, frem for selv at kontakte alle de forskellige virksomheder som udbyder jordvarme har du et par fordele.

  1. Du sparer tid ved ikke selv at skulle finde frem til virksomhederne
  2. Du sparer penge. Udbyderne ved, at du modtager mere end ét tilbud og at prisen er en væsentlig faktor for de fleste. Derfor er tilbuddene du modtager ofte under markedspris.
  3. Du sparer tid ved kun at skulle forklare dine behov én gang
  4. Vi samarbejder kun med virksomheder som har et godt omdømme og tilfredse kunder, hvilket sikre dig en god oplevelse.