Indhent tilbud på jordvarme her
Modtag op til 4 tilbud på jordvarme
Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale og anbefalinger:
OK
Penge
bolio
energi
Få op til 4 tilbud her Jordvarme - Få op til 4 gratis tilbud på jordvarme
Det tager under et minut!
Det tager under et minut!
Sidst opdateret: 06. juni 2019

Varm vinter med et jordvarmeanlæg

Det er den sidste måned før vi officielt har vinter i Danmark, hvilket betyder, at det er tid til at finde den strikkede sweater og uldsokkerne frem igen. Alternativt kan man også vælge at fyre godt op i pejsen, oliefyret eller, hvad man bruger til at holde varmen når temperaturen nærmer sig frysepunktet. Begge løsninger er dog uomtvisteligt forbundet med en stor varmeregning og en negativ påvirkning af vores miljø.

 

Et andet godt alternativ til at pakke sig ind i kradsende uldtrøjer eller at acceptere en skyhøj varmeregning, er at benytte sig af gratis varme. Med et jordvarmeanlæg gravet ned i din have, vil du også kunne benytte dig af gratis varme. Gratis på den måde at du ikke betaler penge for varmen efter du har fået installeret jordvarmeanlægget.

 

Et jordvarmeanlæg koster, alt efter størrelse på bolig og andre forhold ved din have, et sted mellem 100.000 og 200.000 kr. at anskaffe sig. Efter engangsinvesteringen har du gratis varme som bliver høstet fra din have. Du vil skulle bruge lidt mere elektricitet til at holde jordvarmeanlæggets pumpe kørende, men, du vil stadigvæk kunne tilbagebetale jordvarmeanlægget på mellem 10 og 15 år.

 

Et jordvarmeanlæg består overordnet set af to dele:

 

  • Jordvarmepumpe
  • Jordvarmeslanger

 

Jordvarmepumpen er den del, som har mest tilfælles med de mere kendte varmepumper. Jordvarmepumpen omdanner den varme som jordvarmeslangerne “høster” fra haven, til gulv eller radiatorvarme.

 

For at kunne etablere jordvarme kræves først og fremmest en have, som er tre til fire gange så stor som den bolig, der skal opvarmes. Det betyder i det fleste tilfælde, at haven skal være omkring 450 kvadratmeter eller større. Det er desuden vigtigt, at haven modtager rigeligt af sollys i løbet af dagen, hvorfor der helst ikke må være høje bygninger eller mange træer til at skygge for solens stråler.

 

Når solen i løbet af dagen opvarmer din have med de stråler den udsender, vil en del af den varme blive gemt under jordens overflade. Det er denne varme som man via jordvarmeslanger kan høste og bruge til “gratis” at varme sin bolig op.

 

Jordvarmeslangerne som er gravet ned i haven er fyldt med en frostvæske, som cirkulere rundt i rørsystemet og indsamler varme fra den omkringliggende jord. Den nu opvarmede frostvæske bliver ført frem til jordvarmepumpen, hvor den bliver yderligere opvarmet.

 

Selve varmen koster ikke noget, eftersom den allerede findes i din have, lige meget om du bruger den eller ej. Det koster penge at etablere jordvarmeanlægget, ligesom man også skal regne med, at de omkostninger man har til elektricitet, vil stige en smule.

 

Omkostningerne vil dog ikke stige mere, end at man vil kunne have betalt sit jordvarmeanlæg af indenfor 10 - 15 år, hvorfor man altså stadigvæk vil have en del år med en god fortjeneste. Skifter man fra et oliefyr vil man kunne nedsætte sit CO2 udslip med op til 75%.

 

Hvis du bruger vores kontaktformular til at bestille tilbud på jordvarme vil du modtage op til fire tilbud, hvilket sikre, at du får den bedste pris og den løsning som passer bedst til dig. Alle de tilbud du modtager er gratis og uforpligtende.