Sammenlign priser på jordvarme
Udfyld formularen på et minut for at starte processen
Få op til 4 tilbud her Få op til 4 tilbud her
Med 3 nemme trin
Med 3 nemme trin
Spar tid
Spar tid
Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører
Spar penge
Spar penge
Spar penge ved at sammenligne tilbud og vælg det bedste
Gratis og uforpligtende
Gratis og uforpligtende
Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser
Omtale og
anbefalinger
Dr
Tv2
Bolius (1)
Energitjenesten
A 100% A
Tekststørrelse
Sidst opdateret: 13 december 2021

Jordvarmeguide - Hvordan vælger du dit jordvarmeanlæg?

Markedet for jordvarmeanlæg kan virke uoverskueligt og det kan være svært at vide hvilket jordvarmeanlæg der vil matche ens behov. Derfor er der her lavet en oversigt over nogle af de jordvarmepumper og jordvarmeanlæg der findes på markedet. Det er en sammenligning af forskellige producenter og hvad de kan tilbyde med deres produkter. Der bliver udelukkende sammenlignet producenter af jordvarmeanlæg til privatforbrug eller mindre landbrug.

Et jordvarmeanlæg er en miljøvenlig varmeløsning og kan både etableres ved nybyggeri eller erstatte din eksisterende energikilde. Jordvarmeanlægget fungerer ved at det bliver nedgravet eller nedboret slanger i grunden, hertil tilkobles en jordvarmepumpe som henter energi fra jorden gennem slangerne. Jordvarmepumpen genererer energien som varme til huset og varmt vand.

Et jordvarmeanlæg kan umiddelbart virke som en dyr løsning, hvilket det også er nu og her, men der er ingen tvivl om at det på længere sigt er en fordelagtig investering, hvor du inden for 10 år vil kun mere end halvere din elregning. Vil du gerne investere i et jordvarmeanlæg, er der flere faktorer der spiller ind, særlig ved fastsættelse af prisen.

Dette skal du huske inden du vælger dit jordvarmeanlæg

Der er mange faktorer der spiller ind ved valget af et jordvarmeanlæg, derfor er der her nogle gode råd til hvad du skal huske på inden du vælger dit jordvarmeanlæg:

  • Husk at få en fagkyndig VVS installatør ud til dig, for at vurdere hvad der kan lade sig gøre i forhold til din bolig og grund.

  • Hold blikket rettet mod det samlede regnskab. Hvis du kun ser på prisen her og nu, vil du få nogle kedelige overraskelser senere hen, da dit budget uden tvivl vil springe. Men hvis du tænker på købet som en længerevarende investering, med store besparelser efter nogle år, kan du ikke blive andet end positivt overrasket.

  • Indhent altid flere tilbud til sammenligning, da der er mange faktorer der spiller ind overfor prisen og den besparelse du kan gøre. Dette er blandt andet størrelsen af din bolig og grund, dit elforbrug, din varmekilde osv.

  • Husk altid at have luft i budgettet. Til trods for at du henter flere tilbud og det umiddelbart kan virke meget præcise, kan du aldrig med garanti vide hvordan installationen vil skride frem, før den er i gang. Din undergrund kan byde på uforudsete forhindringer, hvor en horisontalt nedgravning pludselig skal ændres til en vertikal boring, eller der kan være problemer med leveringen af komponenter osv. Derfor vil det altid være en god idé at have lidt at give af.