Sammenlign priser på jordvarme
Udfyld formularen på et minut for at starte processen
Få op til 4 tilbud her Få op til 4 tilbud her
Med 3 nemme trin
Med 3 nemme trin
Spar tid
Spar tid
Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører
Spar penge
Spar penge
Spar penge ved at sammenligne tilbud og vælg det bedste
Gratis og uforpligtende
Gratis og uforpligtende
Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser
Omtale og
anbefalinger
Dr
Tv2
Bolius (1)
Energitjenesten
A 100% A
Tekststørrelse
Sidst opdateret: 02 februar 2021

Bosch jordvarme

Bosch er en anerkendt virksomhed, der med sin store erfaring indenfor alt slags elektronisk udstyr, må siges at være en sikker leverandør. Dette gælder også markedet for jordvarmeanlæg, hvor de producerer jordvarmepumper af høj kvalitet til en rimelig pris, med god service og teknisk back up.

Bosch ligger vægt på brugervenlighed og komfort i deres produkter, og har som den eneste producent i Danmark svanemærket jordvarmepumper. I 2005 opkøbte Bosch IVT varmepumper. Dette var for at forstærke deres position på markedet. Senere har Bosch dog valgt at fokuserer mere på deres egne produkter, på det danske marked, og dermed er IVT udløbet i løbet af 2013.

Besparelse med en Bosch jordvarmeanlæg

Med en jordvarmepumpe fra Bosch kan du sparer mellem 50-60 % på din elregning. Den helt store besparing ligger hvis du udskifter dit oliefyr til jordvarme, her kan anlægget have tjent sig selv ind på lige knap 5 år, hvor det ellers kan tage nogle få år mere. Udover en stor besparelse på elregning, vil du også få en miljøvenlig CO2-besparelse på 50 %. Bosch er de eneste producenter, der producerer svanemærkede jordvarmepumper.

Effektiviteten af Bosch jordvarmepumpe

Alle produkterne fra jordvarmepumpeserien er energimærket A. Alle produkterne er særdeles lydsvage og har en dynamisk pumpestyring af varmesystemets cikulationspumper. Produkterne i jordvarmepumpeserien kan fås fra 6 kW og helt op til 84 kW.

Det skal dog nævnes at den store jordvarmepumpe på 84 kW er til industrielt forbrug og ikke til privatforbrug. Produkterne har en COP-værdi som varierer på et niveau mellem 4,34 og 5,1. Værdierne varierer efter hvor mange kW jordvarmepumpen fås med og hvilket EN-niveau pumpen er indstillet til.

Bosch JordvarmepumpeGenerelt om Bosch jordvarmepumpe

Bosch har et stort ønske om at være miljøvenlige. Dertil har de udformet en jordvarmepumpeserie som fås i både en-modul og en kompakt serie. Dette vil sige at produkterne enten fås med integreret varmtvandsbeholder i rustfrit stål eller nemt kan tilkobles en ekstern eller eksisterende varmtvandsbeholder, så længe den kan tilpasses produktet. I produktserien ses både Bosch compress 5000, uden integreret varmtvandsbeholde, og 6000, med eller uden integreret varmtvandsbeholder.

Jordvarmepumperne med integreret varmtvandsbeholder fås med ydelse fra 6- 11 kW, mens jordvarmepumperne uden integreret varmtvandsbeholder fås med ydelser fra 6-17 kW. Jordvarmepumperne har en fremløbstemperatur på maks. 65 grader.

Dette er dog kun en temperatur der kan opnås om vinteren, hvorimod temperaturanlægget vil tilpasse sig temperaturen udenfor resten af året. Ved at anlægget automatisk tilpasser udetemperaturen, vil du kunne spare ekstra på din elregning.

Elektronikken i en Bosch jordvarmepumpe er tilpasset det danske klima, idet pumperne som forhandles i Danmark er udviklet specifikt til det nordiske marked. Som noget unikt har Bosch nemlig udviklet jordvarmepumper som virker ned til -20 graders frost. Så koldt oplever vi det sjældent i Danmark, hvilket betyder at jordvarmepumperne både kan opvarme dit hjem optimalt om sommeren og vinteren.

Generelt om Bosch jordvarmeanlæg

Med et jordvarmeanlæg fra Bosch, kan der, som hos de fleste andre producenter, installeres både en horisontal nedgravning af jordvarmeslanger og en vertikal boring. Dette afhænger udelukkende af din undergrund, hvordan jorden er osv. Med en vertikal boring har du mulighed for at udnytte den passive køling i jorden, så der om sommeren kan være en dejlig kølig temperatur i dit hjem.

Ekstra til Bosch jordvarmepumpe

Jordvarmepumperne fra Bosch er udstyret med et brugervenligt menusystem, som er tilkoblet en applikation. Med denne applikation kan du indstille anlæggets varmtvandstemperatur, klokkeslættet, du kan også indstille anlægget til feriefunktion osv. Dermed kan du nemt styre din jordvarmepumpe, hvis du eksempelvis er på ferie eller andet, og kan se at det bliver koldt når du kommer hjem, kan sætte systemet til at opvarme huset. Derved kan du komme hjem til et lunt og opvarmet hjem.

Pris på Bosch jordvarmeanlæg

Når du skal undersøge prisen for et jordvarmeanlæg passende til netop dine behov, skal der tages højde for husets areal, grundens areal, din eksisterende varmekilde, dit nuværende elforbrug, hvilken funktion jordvarmeanlægget skal have for dig, hvilken ekstern varmekilde du ønsker anlægget skal kobles sammen med, skal der tilkobles solceller osv.

For at få en konkret pris passende dit behov, skal du have noget vejledning af en fagkyndig. Her kan du med fordel indhente flere tilbud fra forskellige installatører, så du har priser at sammenligner med. væsentligt er dog, at du sætter dig grundigt ind i tingene, så du ved hvad du har behov for og hvad du prioritere højt. Husk at pris og kvalitet hænger unægtelig sammen i denne branche.

Hvis du ønsker at indhente skræddersyet tilbud som matcher alle dine behov, kan du udfylde kontaktformularen og få op til 4 uforpligtende tilbud til sammenligning.