Sammenlign priser på jordvarme
Udfyld formularen på et minut for at starte processen
Få op til 4 tilbud her Få op til 4 tilbud her
Med 3 nemme trin
Med 3 nemme trin
Spar tid
Spar tid
Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører
Spar penge
Spar penge
Spar penge ved at sammenligne tilbud og vælg det bedste
Gratis og uforpligtende
Gratis og uforpligtende
Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser
Omtale og
anbefalinger
Dr
Tv2
Bolius (1)
Energitjenesten
A 100% A
Tekststørrelse
Sidst opdateret: 02 februar 2021

DVI jordvarme

Dansk Varmepumpe Industri A/S som også går under navnet DVI energi, er en dansk producent af energivenlige anlæg. De har mere end 33 års erfaring med produktudvikling af deres anlægssystemer, samt tests heraf og udvælgelse af høj-kvalitets komponenter til disse systemer. DVI energi har gennem deres store erfaring på det danske marked, udviklet en ekspertise med opsætning varmeanlæg, herunder jordvarmeanlæg.

Effektiviteten af DVI energi jordvarmepumpe

En jordvarmepumpes energiøkonomi (COP-værdi) er først optimal efter pumpen har kørt i 3-4 minutter. Den opnåelige COP-værdi på jordvarmepumperne fra DVI ligger mellem 2,8 og 5,4. Dette giver et indtryk af, at der er stor forskel på hvilken jordvarmepumpe du vælger ud fra dit behov.

Generelt om DVI energi jordvarmeanlæg

DVI energi producerer jordvarmeanlæg som kan kombineres med solvarme eller solceller, hvis man ikke ønsker at supplere sit jordvarmeanlæg med ens eksisterende energiform.

Kombinationen af et jordvarmeanlæg og solvarme eller solceller, vil sikre dig det lavest mulige elforbrug til opvarmning af din bolig og varmt vand. Derudover er det en meget miljørigtig løsning og vil uden tvivl være et rigtig godt alternativ til din eksisterende energiform.

Generelt om DVI energi jordvarmepumpe

Dvi Jordvarmepumpe

DVI jordvarmepumper kan fås både med og uden varmtvandsbeholder. Alle modellerne kan fås emd ydelser fra 5-16 kW og alle jordvarmepumperne fås som en komplet løsning med centralvarmeanlæg.

Alle jordvarmepumperne (med eller uden integreret varmtvandsbeholder) er udstyret med en automatisk vejrkompensering, også kaldet dynamisk pumpestyring. En jordvarmepumpe med dynamisk pumpestyring indstiller sig automatisk til den mest optimale og energibesparende drift, således at temperaturen reguleres i forhold til udetemperaturen, hvor ved det varme vand holdes ved en konstant temperatur.

Et jordvarmeanlæg med automatisk vejrkompensering eller dynamisk pumpestyring, vil typisk have en yderligere besparelse på 20 %. Dette skyldes at centralvarme-temperaturen gennemsnitligt ligger på 5 - 10 grader lavere end tilsvarende jordvarmeanlæg uden denne funktion.

Jordvarmepumperne fra DVI har en relativ lang levetid, men levetiden afhænger af flere faktorer. Hovedsageligt afhænger dette af varmepumpens kompressor, i det at den ikke skal starte og stoppe for ofte, også betegnet som “pjatkørsel”. Derfor er der i alle jordvarmepumperne fra DVI installeret en akkumuleringstank i centralvarmekredsen. Denne tank skaber mindre slitage og formindsker dit el-forbrug yderliger, da den sikre at din kompressor ikke hele tiden skal starte og stoppe, hvilket samtidig sikre en stabil temperatur.

Derudover er der også etableret en speciel overophedningsveksler, som sikre at det varme vand kan opvarmes til høje temperaturer uden at påvirke kompressoren eller dit el-forbrug negativt. En jordvarmepumpe uden akkumuleringstank, som pjatkører, vil aldrig kunne opnå sin fulde effektivitet og COP-værdi.

For at sikre en ensartet og høj temperatur af dit varme vand, uanset temperatur i centralvarmeanlægget og om jordvarmepumpen er købt med integreret varmtvandsbeholder eller ej, er der i jordvarmepumperne indstalleret en varmtvands-prioritering. Denne varmtvands-prioritering gør, at centralvarmeanlægget frakobles i den periode, hvor der er behov for opvarmning af varmt vand. Når den ønskede temperatur af vandet er opnået, skifter jordvarmepumpen tilbage til centralvarmeanlægget. Derudover sørger anlægget for at mindske risikoen for bakterier i det varme vand, ved at varmtvandsbeholderen én gang om ugen opvarmes til ca 70 grader.

Pris på DVI energi jordvarmeanlæg

For at få en pris på et komplet etableret jordvarmeanlæg, skal du har gjort klart med dig selv hvilke behov du og din husstand har. Der er nogle vigtige faktorer du skal være klar over, når du skal anskaffe dig et jordvarmeanlæg; hvor stor er din husstand og din grund, hvilke funktioner der er væsentlige for dig ved en jordvarmepumpe, hvor stort er dit elforbrug nu, hvilken eksisterende varmekilde har du osv. Derfor er det en god idé grundigt at sætte dig ind i markedet af jordvarmepumper.

Et jordvarmeanlæg er en langsigtet investering og derfor vil det gavne dig hvis du på forhånd indhenter en del tilbud fra fagkyndige installatørere, og får dem til at komme ud og kigge på dit hus og din grund. Derfra kan du sammenligne tilbuddene og finde den der passer netop dine behov.

Her på siden kan også indhente tilbud, hvis blot du udfylder kontaktformularen. Derefter vil der blive sendt 4 uforpligtende tilbud til dig.