Sammenlign priser på jordvarme
Udfyld formularen på et minut for at starte processen
Få op til 4 tilbud her Få op til 4 tilbud her
Med 3 nemme trin
Med 3 nemme trin
Spar tid
Spar tid
Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører
Spar penge
Spar penge
Spar penge ved at sammenligne tilbud og vælg det bedste
Gratis og uforpligtende
Gratis og uforpligtende
Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser
Omtale og
anbefalinger
Dr
Tv2
Bolius (1)
Energitjenesten
A 100% A
Tekststørrelse
Sidst opdateret: 02 februar 2021

METRO THERM jordvarme

METRO THERM A/S er en dansk virksomhed, som har specialiseret sig i energiformer og- systemer, og har stor ekspertise inden for dette. METRO THERM A/S producerer varmesystemer til alle typer byggerier, alt for idræts- og svømmehaller til parcelhuse til større industrielle anlæg. Virksomheden har udover Danmark, egne selskaber i Norge, Sverige og Finland. METRO THERM var den første virksomhed i Europa til at udvikle emaljeringsteknikken til varmtvandsbeholder, og ligeledes blandt de første til at levere varmtvandsbeholdere med isolering uden skadelige CFC gasser.

Jordvarmepumperne fra METRO THERM er alle en del af produktserien METROSAVER. METROSAVER jordvarmepumper fås både med og uden integreret jordvarmepumpe. Jordvarmepumpen uden integreret varmtvandsbeholder, kan dog nemt tilsluttes en ekstern varmtvandsbeholder.

Effektiviteten af METRO THERM jordvarmepumpe

En jordvarmepumpe fra METRO THERM vil i årsgennemsnit give dig mellem 4-5 kW varmeenergi for hver 1 kW el pumpen bruger i drift. De 4-5 kW varmeenergi, er også den såkaldte COP-værdi. Disse tal kan give en indikation om hvorvidt dit anlæg er en god investering eller ej. Det kan selvfølgelig argumenteres at så snart din jordvarmepumpe genererer mere energi end den bruger, vil det være en god investering.

Set i forhold til de store udvikling på markedet for jordvarmepumper, er en COP-værdi omkring 2-3 ikke længere være særlig stor, da du nu kan se adskillige jordvarmepumper med en COP-værdi mellem 4-5, endda også over 5. Derfor må det siges at METRO THERM jordvarmepumper uden tvivl er særdeles effektive, men det samme er mange af konkurrenterne.

Der skal gøres opmærksom på at investeringen af et jordvarmeanlæg ikke kun vurderes ud fra COP-værdien, der er flere faktorer der skal tages i betragtning. Til at starte med skal man indberegne husarealet, skal jordvarmeanlægget installeres ved nybyggeri eller ej, hvordan ser dit eksisterende elforbrug ud osv. Derudover, er jordvarmepumpens levetid og kvalitet også væsentlige faktorer, når du skal se på om investeringen af et jordvarmeanlæg er fordelagtig eller ej.

Generelt om METRO THERM jordvarmeanlæg

Med et jordvarmeanlæg fra METRO THERM, vil der mulighed for at installere dette næsten alle steder, så længe det er et frit areal på min. 400 kvm. Dette er en minimums størrelse, da der skal være god plads til at kunne nedgrave slangerne. Til mindre haver vil det dog være muligt at foretage en vertikal nedgravning, hvor slangerne bliver boret dybere ned i jorden og dermed ikke kræver ligeså meget plads.

Generelt om METRO THERM jordvarmepumpe

METROSAVER_UB_web

Jordvarmepumperne fra METRO THERM er alle en del af produktserien METROSAVER. Jordvarmepumperne fås med ydelser fra 6-17 kW, hvor jordvarmepumpen med en ydelse på 17 kW primært bruges til landbrug eller mindre industrielle bygninger.

METRO THERM jordvarmepumper fås både med og uden integreret varmtvandsbeholder. Jordvarmepumperne med integreret varmtvandsbeholder fås med ydelser fra 6-12 kW. Hertil hører der en 180 liters varmtvandsbeholder til, uanset hvilken ydelse du anskaffer dig. Jordvarmepumpen med integreret varmtvandsbeholder kan tilsluttes flere forskellige varmekilder bl.a. gas, træ, olie. Derudover kan jordvarmepumpen også tilsluttes flere varmesystemer; pool og solfangere.

Jordvarmepumperne uden integreret varmtvandsbeholder fås der ydelser fra 6-17 kW. Jordvarmepumpen tilkobles en ekstern varmtvandsbeholder, enten en du har i forvejen eller en ekstern du selv køber. Hvis du er i tvivl om hvorvidt du skal have en jordvarmepumpe med eller uden integreret varmtvandsbeholder, kan du forhøre dig hos din VVS installatør.

Grundet den relativ høje COP-værdi på METRO THERMs jordvarmepumper, samt ellers gode kvalitet som virksomhedens produkter står for, er det vurderet til at jordvarmeanlægget fra METRO THERM kan tjene sig selv hjem inden for 8 år. Derudover kan en jordvarmepumpe fra METRO THERM tilkobles dit eksisterende centralvarmeanlæg og generere varme gennem husets radiatorer eller til gulvvarme og varmt vand.

Ekstra til METRO THERM jordvarmepumpe

Alle jordvarmepumperne fra METRO THERM er udstyret med et stort, brugervenligt display, hvor det er let at aflæse drift, status og temperaturer. Samtidig er det nemt at regulere indstillinger, hvor det er muligt også at indstille systemet til natsænkning, ferieperioder m.m.

Pris på METRO THERM jordvarmeanlæg

Hvis du tænker på at anskaffe dig et jordvarmeanlæg, så er der nogle faktorer der er væsentlige for den pris du ender med at betale; hvor stor er din husstand og din grund, hvad ligger dit nuværende elforbrug på, hvilken varmekilde benytter du nu, skal jordvarmeanlægget tilkobles solceller, hvilke funktioner vægter du højt ved din jordvarmepumpe osv.

Hvis du ønsker et jordvarmeanlæg skal du se det som en investering på og ikke fokusere på prisen her og nu. Et jordvarmeanlæg er en dyr investering, men har man blikket rettet mod det samlede regnskab, er der ingen tvivl om at du kan vinde stort på at vælge et jordvarmeanlæg som energikilde.

Inden du sætter dig for hvilket jordvarmeanlæg du skal have, bør du undersøge markedet og hvilke muligheder der er.

Derudover vil du gøre klogt i at indhente forskellige tilbud til sammenligning. Dette kan du enten gøre ved at få en eller flere VVS installatører ud og kigge på din grund og bolig, ellers kan du her på siden udfylde kontaktformularen og du vil få tilsendt op til 4 uforpligtende tilbud.