Sammenlign priser på jordvarme
Udfyld formularen på et minut for at starte processen
Få op til 4 tilbud her Få op til 4 tilbud her
Med 3 nemme trin
Med 3 nemme trin
Spar tid
Spar tid
Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører
Spar penge
Spar penge
Spar penge ved at sammenligne tilbud og vælg det bedste
Gratis og uforpligtende
Gratis og uforpligtende
Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser
Omtale og
anbefalinger
Dr
Tv2
Bolius (1)
Energitjenesten
A 100% A
Tekststørrelse
Sidst opdateret: 02 februar 2021

Sammenlign producenter indenfor jordvarmeanlæg

Her har du mulighed for at sammenligne producenterne indenfor jordvarmeanlæg og se på hvilke punkter de forskellige producenter differentiere sig. Du kan samtidig danne dig et overblik over hvilke faktorer der er væsentlige for dig. 

Du kan vælge op til 4 producenter, ved at klikke i boksen ud fra sammenlign under hver producent, og herefter kan du se, hvilken der har den højest COP-værdi, hvilken teknologi der er implementeret i produkterne osv.

Hvilke faktorer du skal holde øje med ved valget af dit jordvarmeanlæg

Når du skal vælge dit jordvarmeanlæg vil du se at de forskellige producenter tilbyder forskellige egenskaber, særligt ved jordvarmepumpen. Dette kan være svært at danne sig et overblik over og udpege hvilke egenskaber der er væsetlige for dig og tilføjer højest værdi for jordvarmepumpen. Her er opstillet nogle af de egenskaber du skal holde øje med:

  • Scroll-kompressor - Hvis jordvarmepumpen har en scroll-kompressor, betyder dette at kompressoren er modulerende og tilpasser sin hastighed efter behovet for varme. Dette gør at man sparer på energi og man kan opnå en længere levetid på sin jordvarmepumpe.
  • TWS-teknologi - TWS hjælper til at man hurtig kan få en stor mængde varmt brugsvand, som er produceret til lave driftsomkostninger. Hvor ved traditionelle jordvarmepumper kan varmeoverførslen være langsommere og derfor vil det tage længere tid at opvarme en tømt varmtvandsbeholder, sammenlignet med en beholder der anvendes TWS-teknologi. 
  • COP-værdi - COP står for "coefficient of performance" og fortæller om forholdet mellem hvor mange kW man anvender, til at jordvarmepumpen skal generere energi. Så hvis jordvarmepumpen har en effektivitet på 4,3, kan den for hver enkel kW der bliver anvendt til driften af jordvarmepumpen, bliver produceret 4,3 kW varme. 
  • DPC eller dynamisk pumpestyring af cirkulationspumpen, er nogle hastighedsregulerende cirkulationspumper, som gør at jordvarmepumpen kun kører efter behov og dermed spare du yderligere på din elregning. Med denne pumpestyring vil dit jordvarmeanlæg særligt spare penge om sommeren, der ikke kræves ekstra energi til at trække varmen ud af jorden. 
  • Tilkobling af solceller - Hvis du enten har eller vil anskaffe sig solceller, er det vigtigt at holde øje med, om jordvarmepumpem kan tilknyttes disse. Dermed sparer du endnu mere på dine omkostninger og udnytter energikilderne fuldt ud. 
  • Mulighed for afkøling - Hvis det er vigtigt for dig, at du også skulle kunne afkøle din bolig, skal du have for øje om dette er muligt. Det er ikke alle producenter og modeller der tilbyder dette - og det er kun nogle modeller indenfor hvert brand, der giver dig muligheden for dette.