Jordvarmepumpe

Sammenlign pris og kvalitet på jordvarmepumper - Bestil flere tilbud...

Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører.

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører.

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser.

Omtale og anbefalinger:
OK
Penge
bolio
energi
Få op til 4 tilbud her Jordvarme - Få op til 4 gratis tilbud på jordvarme
Det tager under et minut!
Det tager under et minut!
Sidst opdateret: 08. november 2016

Info om jordvarmepumper

En jordvarmepumpe anvendes af mange som et synonym for et fuldkomment jordvarmeanlæg. Det er heller ikke helt forkert, men sandheden er, at jordvarmepumpen blot udgør den ene del af det samlede jordvarmeanlæg.

En jordvarmepumpe anvendes til at varme din bolig op, samt til at generere varmt brugsvand, som du kan bruge i badet og til opvask m.v. Jordvarmepumpen kan give dig store besparelser på varmeregningen, og er samtidig en miljøvenlig løsning som din varmekilde

Hvad er en jordvarmepumpe?

Selvom mange anser jordvarmepumpen og et samlet jordvarmeanlæg for at være det samme, bør man vide, at et samlet jordvarmeanlæg består af følgende dele:

 • Jordvarmepumpen
 • Jordvarmeslangen

Jordvarmepumpens opgave er at opvarme en væske, der kommer fra jordvarmeslangen, for derefter at sende den ind til husets varmtvandsbeholder, så vandet i denne kan opvarmes og sendes ud i husets varmeafgivere. Jordvarmepumpen er ofte placeret lige udenfor huset eller i en garage, udhus o.l.

Hvordan virker en jordvarmepumpe?

Jordvarmepumpe

Det samlede jordvarmeanlægs to elementer har hver sin funktion:

 • Jordvarmeslangen opgave er at opsamle varmen i jorden. Det gør den ved, at der cirkulerer en væske rundt i slangen. Når væsken opnår en temperatur på 5 grader, sendes den ind til jordvarmepumpen.
 • Jordvarmepumpens opgave er at opvarme den væske, der modtages ude fra jordvarmeslangen i haven. Væskens temperatur hæves via en kompressor, efter at der er udvundet energi fra væsken, som sker via kondensatoren. Når væsken opnår den ønskede temperatur, sendes den ind til husets varmtvandsbeholder, hvorved vandet opvarmes, så det kan sendes videre ud i husets varmeafgivere, bad o.l. Den energi, der ikke udnyttes i jordvarmepumpen, omdannes igen til væske, og løber tilbage i jordvarmeslangen, hvor processen automatisk starter forfra.

Fordele ved en jordvarmepumpe

Der er flere gode grunde til, at flere og flere mennesker vælger at investere i en jordvarmepumpe. De væsentligste er:

 • En jordvarmepumpe giver billig varme: Den primære grund til at investere i en jordvarmepumpe, er, at det er muligt at lave rigtig store besparelser på varmeregningen. Skifter du fra oliefyr, er det muligt at lave besparelser på op til 80 %. For at opnå denne store besparelse, er der dog flere krav, der skal være opfyldt. Disse er blandt andet din haves størrelse, dit forbrug, og din boligs størrelse, samt hvor godt det er isoleret.
 • En jordvarmepumpe er en miljørigtig løsning: De senere år har fokus på miljøvenlighed været stærkt tiltagende. Derfor er det også en klar fordel ved jordvarmepumpen, at den er god over for naturen. Jordvarmepumpen er ikke 100 % CO2 neutral, da den kræver strøm, men en god tommelfingerregel er, at du kan skære cirka halvdelen af dit CO2 udslip.
 • En jordvarmepumpe kræver ingen vedligeholdelse: Hvis du i dag har olie- eller naturgasfyr, ved du hvor irriterende det er, at skulle påfylde brændsel på fyret jævnligt. Det slipper du for med en jordvarmepumpe, da den er 100 % selvkørende. Det eneste krav til vedligehold er, at installatøren bør tilse jordvarmepumpen cirka en gang om året.
 • En jordvarmepumpe øger din boligs værdi: Da jordvarmepumpen gør din bolig mindre afhængig af energipriserne, betyder det samtidig, at den bliver mere eftertragtet hos køberne. Dette gør, at når du skal sælge din bolig, vil prisen få et skub i den positive retning. Dette er, sammen med besparelserne på varmeregningen, medvirkende til at bankerne også vil være meget åbne overfor at låne penge ud til investeringen i jordvarmen.

Se denne video om jordvarme og bliv klogere på, hvordan det virker. Videoen er lavet af SolarDanmark

Vil det være en god idé for mig at købe en varmepumpe?

Inden du beslutter dig for en investering i en jordvarmepumper, er det vigtigt, at tager jordvarmepumpens krav i betragtning. For at en jordvarmepumpe kan virke på bedst mulig vis, skal du tage højde for følgende:

 • Jordvarmepumpen kræver en stor have: For at jordvarmeslangen, som er gravet ned i haven, har de bedste forudsætninger, for at kunne optage varmen, skal slangen graves ned på en bestemt måde. Derfor er det et ufravigeligt krav, at din haves areal er stort nok til at slangen kan graves ned på den påkrævede måde. Som tommelfingerregel skal din have være på minimum 300-400 kvadratmeter, og gerne 3 gange så stor som dit boligareal.
 • Jordvarmepumpen kræver et godt isoleret hus: Hvis dit hus ikke er velisoleret, vil det betyde, at den varme, som der bliver produceret, vil forsvinde ud af huset. Det vil betyde, at jordvarmepumpen skal producere unødigt meget varme, og dermed vil din besparelse blive lille eller ikke-eksisterende. Hvis dette er tilfældet, er det ikke sikkert, at det kan betale sig rent økonomisk for dig at installere jordvarmepumpen. Som minimum skal dit hus være isoleret med 250 milliliter i loftet. Du bør derfor få tjekket din isolering, inden du investerer i jordvarmeslanger.
 • Du skal have tilladelse af kommunen til grave jordvarmeslangen ned: Endnu en vigtig ting, du skal huske, er at ansøge kommunen om tilladelse til at nedgrave jordvarmeslangen. Blandt andet er det et krav, at jordslangen ikke graves ned mindre end 50 meter fra vandboringer med drikkevand. Du plejer at kunne finde ansøgningsskemaer i din kommunes teknik- og miljøforvaltning. I nogle kommuner, kan du også finde ansøgningsskemaet på deres hjemmeside. .

LÆS OGSÅ: Jordvarme

Pris på jordvarmepumper

Jordvarmepumpen er den opvarmningsform, der kan give de største besparelser på varmeregningen, hvis omstændighederne er rigtige. Men prisen på jordvarmepumper er også højere sammenlignet med andre vedvarende varmekilder, og det er for mange mennesker en hindring.

Som minimum koster et samlet jordvarmeanlæg 100.000 kroner. Den nøjagtige pris afhænger dog også af dit behov for varme, og hvor stort dit hus er. En tommelfingerregel er, at et samlet jordvarmeanlæg til et hus på 130 kvadratmeter med et normalt forbrug koster 125.000 kroner. Har du jordslangen i forvejen og derfor kun behøver jordvarmepumpen, skal du naturligvis regne med en billigere pris.

Jordvarmepumpen er en stor investering for mange mennesker, men med den økonomiske fordel, som jordvarmepumpen giver, er investeringen hurtigt tjent hjem igen. Dette gør, sammen med din boligs øgede værdi, at bankerne plejer at være åbne over for at låne penge til dette formål.

Tilbud på jordvarmepumpe?

Uanset om du ønsker at indhente tilbud på et samlet jordvarmeanlæg, eller blot jordvarmepumpen, er der her lidt gode råd til, hvad du skal huske.

Når du undersøger markedet, bør du altid indhente tilbud fra flere forskellige leverandører. Dette vil sikre dig, at du får flere bud på, hvordan dine behov og ønsker opfyldes bedst muligt. Endvidere er du også sikker på, at du får den mest gunstige pris.

Her på Jordvarmeanlægpris.dk kan du nemt og bekvemt indhente tilbud. Det eneste, du skal gøre, er at udfylde kontaktformularen til højre på denne side. Herefter matcher vi dine krav med potentielle leverandører, der så tager direkte kontakt til dig med et tilbud. Det er hurtigt og nemt, og er 100 % gratis for dig.